چگونه ترس از ارتفاع را از بین ببریم ؟

⬅️ فهرست :
🌟 مقدمه ” ترس از ارتفاع ”
🌟 چگونه ترس از ارتفاع نداشته باشیم ؟
🌟 درمان ترس از ارتفاع
🌟 تشخیص فوبیای ارتفاع
🌟 واکنش به فوبیای ارتفاع
🌟 دلایل ترس از ارتفاع
🌟 فوبیای ارتفاع چیست ؟
🌟 دارو برای ترس از ارتفاع
🌟 علائم ترس از ارتفاع چیست ؟
⬅️ سوالات پاسخ داده شده :
🔹 آیا شما دچار ترس از ارتفاع هستید ؟
🔸 آیا زمان ایستادن در آسانسور احساس ناامنی میکنید ؟
🔹 آیا از فکر حضور در جلساتی در طبقات بالای یک ساختمان اداری هراس دارید ؟
اگر پاسخ شما به سوالات ذکر شده مثبت باشد ، ممکن است مبتلا به آکروفوبیا (ترس از ارتفاع) باشید و پیشنهاد ما به شما خواندن مقاله ای مختصر و آشنایی با درمانی جالب انگیز برای شماست.
قیمت : 4.500 تومان 🌟 سفارش / دریافت سریع 🌟
ترس از بلندی یکی از رایج ترین ترس ها یا فوبیا های ویژه است. برای افرادی که این فوبیا رو دارند تصور بودن در ارتفاعات باعث ایجاد اظطراب میشود.
این افراد وقتی مجبور به انجام هر کاری که در ارتفاع هست میشوند دچار استرس و اظطراب میشوند.
شاید فکر کنید منظور از ارتفاع بالای برجهای بلند رو مثال میزنیم اما نه! این افراد ترس از ارتفاعشان در مقیاس بالا رفتن از یک نردبان کوچک هست!
ترس از ارتفاع در زندگی روزمره انسان تاثیر زیادی میگذارد و در خیلی از مواقع باعث میشود از انجام خیلی از کارها شانه خالی کنند هرچند کار مهمی باشد.
ترس از ارتفاع هم مثل بسیاری از مسائل دیگه یک بیماری قابل درمان است و تا وقتی که شخص تو فکر درمان وغلبه بر این ترس هست هیچ مشکلی ندارد،اما اگر به فکر درمان نباشد شاید باعث مشکلات زیادی شود!
اگر شما به نقطه ای رسیدید که در حال پیدا کردن یک راه برای غلبه هستید و نمیخواهید در آینده بسیاری از فرصت ها رو بخاطر ترس از ارتفاع از دست بدید این مقاله راه نجات شماست.
منابع
کانون آموزشی و فرهنگی خرد ماندگار ایران انواع PDF و فایل صوتی – روانشناسی

مرحله به مرحله با ترس خود روبرو شوید
درمانهای ویژهای برای فوبیای ارتفاع وجود دارد. شناختهشدهترین نوع آنها درمانهای شناختی-رفتاری (CBT) است. اصل کار ساده است: به تدریج با ترس خود روبرو شوید تا دوباره کنترل را به دست آورید و افکار خود را رام کنید.
حتماً این جمله را شنیدهاید: هرگز به پایین نگاه نکن.نگاه کردن ساز بالای ارتفاع فقط ترس شما را زیادتر خواهد کرد. اگر در طول کوهنوردی به جاهای مرتفع رفتید که نمیتوانید به اطراف بچرخید، روی یک نقطه ثابت در فاصله دور تمرکز کنید.
ترس از ارتفاع : مدیتیشن، سوفرولوژی یا حتی یوگا میتوانند به شما کمک کنند که استرس روزمره و همچنین استرس خود هنگام کوهنوردی را کاهش دهید. دقت کنید که خیلی سریع نفس نکشید. شما باید نفس عمیق بکشید و سرعت نفس کشیدن خود را کاهش دهید.
اضطراب تا حد زیادی منجر به ترس از ارتفاع میشود. تکنیکهای بسیاری ساده اما مؤثری برای نفس کشیدن وجود دارند که میتوانند کمک کنند اعتماد به نفس خود را دوباره به دست آورید و از این مسیر دشوار عبور کنید.
این بدان معنا نیست که باید بلافاصله جهش زیادی داشته باشید. عجله نکنید. گام اول برای افرادی که فوبیای شدیدتری دارند، فکر کردن به ارتفاع و در عین حال تلاش برای خونسرد ماندن است.
فراموش نکنید که پای خود را بلند کنید و محکم بودن زیر پای خودتان را برای جلوگیری از لیز خوردن یا افتادن بررسی کنید.
ترس از ارتفاع : سرازیری و پله
نوعی دیگر ترس، ترس از سرازیری و پله است و بهنوعی با ترس از ارتفاع ارتباط دارد. در این نوع ترس، ممکن است هنگام تماشای شیب تند، حتی اگر قصد بالارفتن از آن را نداشته باشید، احساس وحشت کنید.
اروفوبیا : ترس از پرواز را اروفوبیا میگویند. بسته به شدت ترس، ممکن است از فرودگاه یا هواپیما بترسید یا ممکن است تنها زمانی احساس ترس کنید که در هوا باشید. اروفوبیا نیز گاهی در راستای ترس از ارتفاع رخ میدهد.
اگرچه بسیاری از افراد مبتلا به چنین ترسی به اکروفوبیا نیز دچار هستند، بیشتر مبتلایان به اکروفوبیا، ترس از سرازیری و پله را تجربه نمیکنند.
نوع دیگری از ترس با ترس از سرازیری و پله مرتبط است؛ به استثنای اینکه، این نوع ترس عموما زمانی اتفاق میافتد که در حال اندیشیدن به بالارفتن از جایی باشید؛ اگر تا زمانیکه روی زمین ایستادهاید، از دیدن شیب یا پله وحشت نمیکنید. با وجود این، ممکن است این ترس در راستای اکروفوبیا رخ دهد.
از مورد تمسخر قرار گرفتن نترسید
شما میتوانید از دیوارهها یا شاخههای درختان برای کمک به خود در طول مسیر استفاده کنید. از چسبیدن به افراد همراه خود اجتناب کنید، زیرا ممکن است تعادل خود را از دست بدهند و هر دو سقوط کنید.
در شرایط ترسناک، خود را فراموش کنید و در صورت لزوم روی دستها و زانوهای خود راه بروید. چند لحظه مورد تمسخر واقع شدن بهتر از مواجهه با بحرانهای شدید است.
علائم ترس از ارتفاع
اولین نشانه ترس از ارتفاع سرگیجه است. افراد مبتلا هنگامی که در بلندی قرار میگیرند دچار سرگیجه می شوند. دیگر علائم فوبیای ارتفاع شامل موارد زیر میباشد.
علائم فوبیای ارتفاع در افرادی که به آن مبتلا هستند متفاوت است. در موارد خفیف افراد مبتلا ممکن است هنگام بودن در ارتفاعات احساس تنش و دلشوره داشته باشند، اما در موارد شدیدتر حتی تصور بودن در ارتفاعات برای فرد، علائم شدید اضطراب و سرگیجه را به همراه دارد.
۱- اضطراب افراطی در هنگام بودن در ارتفاعات
۲- این علائم بیشتر از ۶ ماه در فرد ادامه دارند و بر عملکرد وی در زندگی اجتماعی و روابط بین فردی و شغلی تاثیر منفی میگذارد.
۳- تلاش بسیار زیاد برای عدم مواجهه با مکانهای بلند
۴- ایجاد علائم جسمانی و روانی ترس مانند بالا رفتن ضربان قلب و احساس دلهره شدید بلافاصله بعد از بودن در ارتفاعات
خطر ترس از ارتفاع
بزرگترین خطر بسیاری از ترسها، محدودکردن زندگی و فعالیتها برای جلوگیری از روبهروشدن با موقعیتهای ترسناک است.
ممکن است این وضعیت تا زمان انجام اقدامات احتیاطی امن باشد، اما ترس باعث میشود، رفتارهای خطرناکی انجام دهید. بنابراین، باید فرد مبتلا به اکروفوبیا بهسرعت و به صورت تخصصی درمان شود؛ بهخصوص اگر ارتفاع بخش جداییناپذیر زندگی فرد است.
ترس از ارتفاع : با این حال، اکروفوبیا غیرعادی است، چراکه دچارشدن به حملهی عصبی هنگام قرارگرفتن در ارتفاع، خود میتواند موجب خطرات احتمالی بعدی شود.
ترس از صعود بهمعنی ترس از کوهنوردی نیست
به استناد تعریفی که از ترس موجود است، ترس منطقی ِتحت تأثیر شرایطی پزشکی را نمیتوان بهعنوان فوبیا درنظر گرفت. در زیر به مواردی اشاره کردهایم که نشان میدهد شما به این اختلال دچار نیستید:
- اگر دچار وضعیتی هستید که در صورت صعود، عضلات، رباطها یا تاندونهای شما آسیب میبینند و به همین دلیل در مورد کوهنوردی تردید دارید، به این مورد فوبیا نمیگویند.
- ترس از ارتفاع : اگر دچار بیماری یا آسیبی هستید که موجب دشواری تعادل و استقامتتان شده است، ممکن است از بالارفتن بترسید، اما دقت کنید که در این مورد فوبیایی ندارید.
- ممکن است سرگیجه باشد.
سرگیجهی واقعی یک وضعیت پزشکی است، درحالیکه ایلینوفوبیا ترس از سرگیجه است. تشخیص دقیق اینکه کدام اختلال باعث این علائم شده، واقعا دشوار است و برخی افراد گاهی بیش از یکی از این علائم را دارند.
ترس از ارتفاع : گاهی اوقات این ترس علائمی شبیه به سرگیجه دارد. برای مثال اگر هنگام بالارفتن از نردبان به پایین نگاه کنید، دچار سرگیجه میشوید.
برای تشخیص دقیق علت این اختلال، حتما به متخصص مراجعه کنید.