تغذیه سالم در ماه رمضان

🔷 تغذیه سالم در ماه رمضان | فهرست :
🌟 ۱. آشنایی با مواد غذایی پر مصرف
🌟 ۲. بهترین مواد غذایی در ماه رمضان چیست ؟
🌟 ۳. نحوه استفاده از کالری مواد غذایی پر مصرف
🌟 ۴. سبک زندگی در ماه رمضان


⬅️ سوالات پاسخ داده شده :
🔹 من بدنی ضعیف دارم چگونه روزه بگیرم ؟
🔸 بهترین تغذیه ای که در ماه رضمان میتونم داشته باشم چیه ؟
🔹 من معده درد دارم چگونه روزه بگیرم ؟
🔸 چگونه سبک زندگیمو بر اساس ماه رمضان تنظیم کنم ؟
🔹 آیا نیاز هست چند روز قبل تر از ماه رمضان آماده بشم ؟
🔸 چگونه فردا روز پایان ماه رمضان بدنم را به سبک عادی عادت دهم ؟


قیمت : ۳.۵۰۰ تومان 🌟 سفارش / دریافت سریع 🌟


تغذیه سالم در ماه رمضان در ایام ماه مبارک رمضان مسلمانان ایرانی حدود ۱۷ ساعت روزه می‌گیرند، پس برای اینکه به مشکلات گوارشی و اختلالات دیگر ناشی از تغذیه‌ی ناسالم دچار نشوید باید با تغذیه‌ی سالم، انرژی و مواد غذایی مورد نیاز بدن را تأمین کنید.

میلیون ها مسلمان در سراسر جهان منتظر اعلام رویت ماه و شروع یک ماه تطهیر روح و بدن از ناپاکی ها هستند.

افراد فکر می کنند چون از سحر تا اول شب یعنی غروب آفتاب چیزی نمی خورند مشکلات زیادی برایشان به وجود می آید اما اگر این ماه را با تغذیه درست پیش ببرند نه تنها ضرر ندارد بلکه فواید بسیار زیادی هم دارد.


منابع

کانون آموزشی و فرهنگی خرد ماندگار ایران انواع PDF و فایل صوتی – مذهبی



تغذیه سالم در ماه رمضان
تغذیه سالم در ماه رمضان

تغذیه سالم در ماه رمضان چگونه است ؟

بنجامین فرانکلین ( یکی از اولین بنیان گذاران ایالات متحده ) می گوید: “برای بالا بردن طول عمرت، غذایت را کمتر کن.”

تغذیه سالم در ماه رمضان در کنار افزایش هورمون های استرس و مقاومت به انسولین، بدنتان می تواند به حالتی برود که به آن قحطی زدگی بدن می گویند، در این شرایط سوخت و ساز بدن کاهش پیدا می کند ( کمتر کالری می سوزانید ). حتی بدتر از این، ممکن است بدن برای نجات خود چربی ها را حفظ کند.

آنهایی که کمتر غذا می خورند بیشتر هم زندگی می کنند. با این حال اگر کاهش کالری دریافتی بیش از حد باشد و این کار به صورت مداوم ادامه پیدا کند بدن این شرایط را یک عامل استرس زا قلمداد می کند.

تحقیقات نشان داده کاهش مجموع کالری مصرفی در روز همانند یک آنتی اکسیدان به سلامت مغز و بدن کمک می کند. به عبارت دیگر، یکی از قوی ترین شاخص های طول عمر غذایی که می خورید نیست بلکه مقدار غذایی است که می خورید.

تغذیه سالم در ماه رمضان پس قرار نیست خود را کاملا از غذا خوردن محروم کنیم. برای مثال اگر یک فرد دو روز چیزی نخورد دچار نشانه هایی مانند مقاومت به انسولین می شود و همین می تواند در برخی موارد منجر به دیابت شود.


باید های تغذیه در زمان افطار ماه رمضان

افطار خود را با آب جوش، شیر یا چای ولرم باز کنید. هنگام افطار از مواد قندی که به سرعت جذب می‌شود مانند خرما، کشمش، عسل یا نبات استفاده کنید و ترجیحاً برای این وعده از سوپ، فرنی یا آش رقیق استفاده شود.

شام بهتر است از منابع پروتئینی کم چرب باشد. تغذیه سالم در ماه رمضان به عنوان مثال، مصرف تکه‌ای ماهی یا سینه مرغ کبابی همراه با انواع سبزی‌های بخارپز شده مانند هویج، لوبیا سبز، نخودفرنگی و ذرت بسیار مفید و انرژی‌زا است.

فاصله زمانی بین افطار و شام را رعایت کنید. سعی کنید که شام را با غذاهای سبک، کم قند و فیبردار مثل سوپ و سبزی‌ها یا سالاد که فشار چندانی به معده وارد نمی‌کنند، شروع کرده و سپس به سراغ شام اصلی بروید.

تغذیه سالم در ماه رمضان اگر آش رشته در زمان افطار استفاده می‌شود باید آن را به عنوان غذای کامل در نظر گرفت. از مصرف زیاد مواد غذایی پر چرب در وعده افطار خودداری کنید. این مواد غذایی باعث بی‌اشتهایی در هنگام سحر می‌شوند.


از خوردن غذاهای سرخ‌شده، شور و غذاهایی با قند بالا اجتناب کنید

ذشته از افزایش وزن ناسالم، مصرف غذاهای چرب و شیرین باعث ایجاد احساس خستگی و تنبلی می‌شود. به‌علاوه باید مقدار نمک دریافتی خود را نیز محدود کنید، به‌خصوص در وعده‌ی سحری. مصرف زیاد نمک باعث می‌شود روز بعد بیشتر تشنه شوید.

روزه‌داران گاهی برای افطار خود غذای مغذی، چرب، سرخ‌شده و غذاهای شیرین تغذیه سالم در ماه رمضان آماده می‌کنند. شاید این غذاها در کوتاه مدت احساس خوبی به شما بدهد اما می‌تواند روزه گرفتن در روز بعد را برای‌تان سخت‌تر کند.

در عوض سعی کنید ترکیبی از مواد غذایی (از تمام گروه‌های اصلی غذایی شامل میوه و سبزیجات، برنج و گوشت و همچنین جایگزین‌های آنها) را نوش جان کنید. مصرف غذاهای با فیبر بالا در ماه رمضان نیز بسیار مطلوب است چون این غذاها دیرهضم هستند، درنتیجه مدت طولانی‌تری احساس سیری می‌کنید.


تغذیه در ماه رمضان – زمان غذا خوردن

یکی از موارد اشتباه غذایی در این تغذیه سالم در ماه رمضان مرحله تسریع در غذا خوردن در وقت سحر است که اثرش بعد از چند روز روزه گرفتن در سیستم گوارش خواهد بود مثل سنگینی معده، عدم مراحل هضم طبیعی غذا در طول روز، ترشی معده و در ادامه به ناراحتی های معده و روده دچار خواهند شد.

فاصله زمانی افطار و شام باید آنقدر باشد که در موقع صرف شام غذای هضم نشده در معده نباشد. زمان شام خوردن هم باید طوری برنامه ریزی شود که تا قبل از خواب زمان کافی برای هضم وجود داشته باشد و نباید با شکم پر به رختخواب رفت.

تغذیه سالم در ماه رمضان نکته دیگر در مورد تغذیه در ماه رمضان این است که باید به زمان صرف افطار و شام توجه داشت. نبایستی بدون درنظر داشتن حجم غذای خورده شده در افطار وارد مرحله شام خوردن شد. صرف افطار می بایست در اولین فرصت ممکن صورت گیرد تا تداخلی با زمان شام خوردن پیش نیاید.

در ماه مبارک رمضان زمان غذا خوردن اصلی سه مرحله سحر، افطار و شام می باشد که لازم است کاملاً از هم مجزا باشند. دو زمان سحر و افطار تقریباً مشخص شده است. در سحر لازم است که طوری برنامه ریزی شود که علاوه بر زمان کافی برای ذکر و دعا و عبادت زمان کافی برای غذا خوردن در نظر گرفته شده تغذیه سالم در ماه رمضان باشد.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

یک + هفده =