دارو و‌ درمان در سنت اوستایی

? دارو و‌ درمان در سنت اوستایی | بخش درمانی PDF :

? ۱- چکیده

? ۲- مقدمه

? ۳- درمان در سنت اوستایی



قیمت : ۳.۵۰۰ تومان ? سفارش / دریافت سریع ?


تاریخ پزشکی ایران به قدمت و به اندازه تمدن آن غنی است. در اوستا علم و پزشکی بالاتر از طبقات، قومیت، ملیت، نژاد، جنسیت و مذهب است.

طبابت و تحصیل در ایران سابقه ای طولانی و پربار دارد. مراکز دانشگاهی ایران مانند دانشگاه جندی شاپور (گوندشاپور) (قرن سوم پس از میلاد) بستر مناسبی برای اتحاد دانشمندان بزرگ تمدن های مختلف بود. این مراکز با موفقیت از نظریه های پیشینیان خود پیروی کردند و تحقیقات علمی خود را تا حد زیادی در طول تاریخ گسترش دادند.

دارو و‌ درمان در سنت اوستایی | برخی از نخستین اعمال طب باستانی ایران در اوستا و دیگر متون دینی زرتشتیان ثبت شده است. کتاب ششم زند اوستا حاوی برخی از کهن‌ترین اسناد تاریخ طب باستان ایران است. وندیداد در واقع بیشتر فصول آخر را به پزشکی اختصاص داده است.

وندیداد، یکی از متون باقیمانده از زند اوستا، سه نوع طب را متمایز می کند: طب با چاقو (جراحی)، دارو به وسیله گیاهان، و دارو با کلمات الهی. که طبق متن مقدس بهترین دارو شفای کلام الهی بوده است.

مغان ایرانی (که در فراسوی مرزهای ایران به خردشان شهرت داشتند) و موبدها (روحانیون زرتشتی از درجه خاصی) در دانش پزشکی، فلسفه و گیاهان بی نظیر بودند.

دارو و‌ درمان در سنت اوستایی | متون اوستا همچنین از مشورت جراحان، گیاه شناسان و روانپزشکان خبر می دهد که نشان دهنده نوعی انجمن پزشکی در آن زمان است.

اولین پزشکی که در متون اوستا ثبت شد، ویوانگاهان بود. مانی، روزبه و بزرگمهر از دیگر پزشکان برجسته ذکر شده بودند.


این موضوع به صورت کامل و جامع داخل این پی دی اف توضیح داده شده ، لطفا تهیه و با دقت مطالعه کنید !!


کانون آموزشی و فرهنگی کانون خرد ایران انواع PDF و فایل صوتی | بخش درمانی

دارو و‌ درمان در سنت اوستایی : بی شک اعتبار تأسیس بیمارستان و نظام آموزشی را باید به ایرانیان باستان داد. به ویژه گمان می رود جندی شاپور (گندی شاپور) نقش مهمی در تأسیس بیمارستان آموزشی برای اولین بار داشته است.

طبق اسناد معتبر تاریخ، به فرمان پادشاه ساسانی، دانشگاه بین المللی جندی شاپور در سال ۲۷۱ پس از میلاد به منظور درمان و درمان روشمند بیماری ها و همزمان تربیت دانشجویان پزشکی تأسیس شد.

لینک مفید : تکنیک های تقویت حافظه به روش طب سنتی

دانشگاه بین‌المللی جندی شاپور به‌عنوان مرکز برجسته‌ای برای یادگیری و تحصیل در رشته‌های پزشکی، فلسفه، کلام و علم، محل تجمع دانشمندان و پزشکان باستانی نام‌آور و نام‌آور از سراسر جهان بود.

دارو و‌ درمان در سنت اوستایی : بر اساس تاریخ ایران کمبریج، دانشگاه جندی شاپور مهم‌ترین مرکز پزشکی جهان باستان (با عنوان اروپا، مدیترانه و خاور نزدیک) در طول قرن‌های ۶ و ۷ بوده است.

کتابخانه دانشگاه معروف به «شهر بقراط» از هشت طبقه و ۲۵۹ سالن شامل حدود ۴۰۰۰۰۰ کتاب تشکیل شده است. دانشجویان پزشکی جندی شاپور که زیر نظر علما و پزشکان بنام پزشکی بر روی بیماران تمرین می کردند، برای اخذ مجوز طبابت باید امتحانات ویژه ای را می گذراندند.

لینک مفید : درمان بیماری های بلغمی ها

علما و دانش آموختگان جندی شاپور در مناصب مهم دولتی منصوب شدند. وزیر بهداشت (ایران درست‌بد) از میان پزشکان انتخاب شد و وزیر آموزش و پرورش (ایران فرهنگ‌بد) از دانشمندان برجسته فلسفه، منطق، ریاضیات یا روان‌شناسی بود.

همچنین با توجه به سوابق تاریخی، اولین کنفرانس پزشکی جهان به دستور پادشاه ساسانی در تیسفون برگزار شد که در آن صدها نفر از موبادها و پزشکان از ایران و سایر کشورها در این کنگره حضور داشتند. واقعه ای تاریخی که فردوسی در شاهنامه حماسی جاودانه آن را به تصویر کشیده است.

دارو و‌ درمان در سنت اوستایی : از جمله حاملان مشعل میراث علمی ایران باستان می توان به محمد بن زکریای رازی (در غرب به نام رازس یا راسیس)، ابونصر فارابی (در غرب به آلفارابیوس) و ابن سینا (در غرب به ابن سینا معروف است) اشاره کرد. سلامتی.

لینک مفید : اصطلاحات پرستاری در بیمارستان

محمدبن زکریای رازی چند دانشمند، پزشک، کیمیاگر و شیمی دان، فیلسوف و شخصیت مهم در تاریخ پزشکی ایرانی بود. رازی که متفکری جامع بود، کمک های اساسی و ماندگاری در زمینه های مختلف علوم داشت و به ویژه به خاطر پیشرفت های متعدد در پزشکی از طریق مشاهدات و اکتشافاتش یاد می شود.

او که از طرفداران اولیه پزشکی تجربی بود، یک پزشک موفق شد. او به عنوان پزشک دربار منصوب شد و به عنوان پزشک ارشد بیمارستان های بغداد و ری خدمت کرد.

دارو و‌ درمان در سنت اوستایی : او از اولین کسانی بود که از طنز برای تشخیص یک بیماری مسری از بیماری دیگر استفاده کرد و به عنوان پدر اطفال و پیشگام چشم پزشکی توصیف شده است. او به عنوان کاشف الکل و ویتریول (اسید سولفوریک) نیز شناخته شده است.

لینک مفید : داروهای مورد استفاده در اورژانس

فارابی به خاطر کمک هایش به روانشناسی مورد توجه است. روانشناسی اجتماعی فارابی و شهر نمونه اولین رساله هایی بودند که به روانشناسی اجتماعی پرداختند. وی تصریح کرد: یک فرد منزوی بدون کمک افراد دیگر نمی تواند به همه کمالات دست یابد.

ابن سینا معروف به شاهزاده پزشکان در غرب و استاد اعظم همه علوم در جهان اسلام، پزشک و فیلسوف نام‌آور ایرانی است که به‌خاطر خدماتش در زمینه فلسفه و پزشکی ارسطویی مورد توجه قرار گرفته است.

دارو و‌ درمان در سنت اوستایی : او قانون پزشکی را تألیف کرد که از اوایل قرن چهاردهم تا اواسط قرن شانزدهم به منبع برجسته پزشکی در میان دانشمندان پزشکی غربی تبدیل شد.

و . . .


این موضوع به صورت کامل و جامع داخل این پی دی اف توضیح داده شده ، لطفا تهیه و با دقت مطالعه کنید !!


برگرفته از : Medicine in Ancient Iran

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *