کتاب رجال عصر مشروطیت (اصلی)
? کتاب رجال عصر مشروطیت (اصلی) | بخش اجتماعی PDF :
? ۱- رجال عصر مشروطیت
? ۲- احوال و صفات رجال عصر مشروطیت
? ۳- آشتیانی
? ۴- آصف الدوله
قیمت : ۳۹.۵۰۰ تومان ? سفارش / دریافت سریع ?
این کتاب، جنگی از یادداشتهای سید ابوالحسن علوی ، فرزند سید محمد صراف تهرانی ، نماینده مردم تهران در دوره نخست مجلس، درباره ویژگیها و خصال مردان عصر مشروطه است که آنها را در ۱۳۳۶ هجری قمری در برلین نوشت و مرحوم یغمایی آنها را سامان داد و در دوره پنجم مجله یغما، چاپ کرد و پس از بازخوانی افشار سرانجام به نام رجال عصر مشروطیت منتشر شد.
این موضوع به صورت کامل و جامع داخل این پی دی اف توضیح داده شده ، لطفا تهیه و با دقت مطالعه کنید !!
کانون آموزشی و فرهنگی کانون خرد ایران انواع PDF و فایل صوتی | بخش اجتماعی
کتاب رجال عصر مشروطیت
عباس امانت، استاد تاریخ ویلیام گراهام سامنر در دانشگاه ییل، دههها تحقیق را در مورد «ایران: تاریخ مدرن»، کتاب جدیدش که پنج قرن تاریخ ایران و رویارویی آن با سرزمینهای همسایه و جهان غرب را ترسیم میکند، انجام داد.
امانت خوانندگان را از طریق سلسله های متعدد، انقلاب ها، جنگ های داخلی و مداخلات خارجی راهنمایی می کند که با ظهور جمهوری اسلامی به اوج خود می رسد.
کتاب رجال عصر مشروطیت : او بررسی مفصلی از سیاست، جامعه و فرهنگ ایران ارائه می دهد که به دنبال درک این است که چگونه نهاد مذهبی کنترل دولت ایران را به دست گرفته و نزدیک به ۴۰ سال قدرت را حفظ کرده است.
این کتاب در اکونومیست، وال استریت ژورنال، نیویورک ریویو آو بوکز، و تایمز و ساندی تایمز لندن نقدهای مثبتی را به خود جلب کرده است.
امانت، مدیر برنامه ییل در مطالعات ایرانی در مرکز مطالعات بین المللی و منطقه ای ییل مک میلان، درباره کتاب خود با ییل نیوز صحبت کرد. متن ویرایش شده و فشرده این گفتگو در ادامه می آید.
کتاب رجال عصر مشروطیت : چرا قرن شانزدهم را به عنوان نقطه آغازی برای کاوش در تاریخ ایران مدرن انتخاب می کنیم؟
انقلاب ۱۹۷۹ ایران اولین بار در تاریخ مدرن جهان اسلام بود که جنبشی تحت سلطه روحانیت کنترل یک کشور را به دست گرفت. از نظر تاریخی، این یک رویداد بسیار غیرعادی است، نه فقط در جهان اسلام، بلکه در هر کجا.
میخواستم ببینم آیا ویژگیهای خاصی در اسلام شیعی وجود دارد که این ظهور طبقه روحانیت را تسهیل کرده و آن را در موقعیت کنترل دولت قرار داده است؟ تشیع در آغاز قرن شانزدهم به عنوان مذهب دولتی ایران اعلام شد.
کتاب رجال عصر مشروطیت : در طول قرون شانزدهم و هفدهم به طور گسترده، اگر نگوییم به طور کامل، بر مردم ایران اعمال شد. این یک پدیده منحصر به فرد نیست. نمونه های مشابهی در جاهای دیگر نیز وجود دارد، مانند تأسیس کلیسای انگلستان در زمان هنری هشتم.
تشیع نقش مهمی در شکل دادن به ایران و توسعه انسجام آن به عنوان یک کشور داشته است. برای مدت طولانی – تقریباً پنج قرن – تشکیلات مذهبی در همزیستی با دولت بود.
دولت از آن حمایت می کرد، توسط آن محافظت می شد و از نظر مادی توسط آن پاداش می گرفت. دین و دولت به عنوان دو رکن ثبات در جامعه ایران تلقی می شدند.
کتاب رجال عصر مشروطیت : به همین دلیل مهم است که به ریشه های این پروژه تاریخی برگردیم و آنچه را که از آن زمان تاکنون رخ داده است بررسی کنیم.
فرهنگ ایران چگونه به کشور در حفظ هویت ملی خود طی قرنها انقلاب و تحولات سیاسی کمک کرده است؟
من استدلال میکنم که تشیع بهعنوان یک نظام اعتقادی، با پشتیبانی و تقویت پیچیدگی ژئوپلیتیکی منطقه، هویت اجتماعی-فرهنگی ایران را حفظ کرده است. با این حال، تجربه تاریخی ایران نیز به احساس انسجام ملی کمک کرده است.
لینک مفید : سوالات فنی آزمون آیین نامه راهنمایی و رانندگی
هنگامی که ارتش های عرب اسلام در قرن هفتم به امپراتوری ساسانی ایران حمله کردند، ایران به عنوان یک نهاد سیاسی وجود نداشت، اما زبان فارسی را حفظ کرد.
کتاب رجال عصر مشروطیت : عناصری از عربی را پذیرفت و خط آن را تغییر داد – کم و بیش مانند روشی که لاتین بر زبان آنگلوساکسون در توسعه انگلیسی تأثیر گذاشت. ایران با حفظ زبان توانست خاطره جمعی از گذشته خود را حفظ کند که این نیز نسبتاً غیرعادی است.
به عنوان مثال، ارتش های مسلمان سوریه و مصر را همزمان فتح کردند، اما هر دو زبان عربی را پذیرفتند. اساساً خاطره فتوحات اسلامی به اسطوره بنیادی برای احساس هویت اسلامی تبدیل شد که در مصر، سوریه و در نهایت عراق ظهور کرد. ایران متفاوت بود. خاطرات دوران پیش از اسلام را حفظ کرد و به آنها افتخار کرد.
نقش شعر در حفظ این حافظه جمعی چه بود؟
ایران خیلی زود یک سنت شعر قوی ایجاد کرد. در طول زمان توسط اساطیر غنی شد، مانند «کتاب شاهان» اثر فردوسی در قرن دهم، و نمونههای مختلف دیگری که ایرانیان هنوز به آن احترام میگذارند.
کتاب رجال عصر مشروطیت : در گذشته قسمت های طولانی آیات توسط قصه گوها در قهوه خانه ها حفظ و رواج می یافت. این فقط در دربار سلطنتی نبود، بلکه در بین عموم مردم محبوب بود.
لینک مفید : سوالات پر تکرار آزمون آیین نامه
تصوف – تفسیری عرفانی از اسلام – شعر فارسی را غنی کرد. مضامین صوفیانه صوفیانه به صورت منظوم فارسی و قصیده های غنایی بیان می شد. نمونه بارز اولی شاعر مولوی در قرن سیزدهم و دومی حافظ شاعر قرن چهاردهم است.
همانطور که سعی کردم نشان دهم، در دوران معاصر علاوه بر مضامین فوق، شعر به وسیله ای مهم برای بیان پیام های سیاسی-اجتماعی و به ویژه ابراز اعتراض سیاسی تبدیل شد.
کتاب رجال عصر مشروطیت : می توان آن را در انقلاب مشروطه ۱۹۰۵ تا ۱۹۱۱ و پس از آن مشاهده کرد. نمونههای متعددی در کتاب من وجود دارد که چگونه شعر تا به امروز و علیرغم ظهور رسانههای جمعی امروزی، بخشی از گفتمان سیاسی شده است. عامل مهمی در حفظ حس آگاهی جمعی در میان روشنفکران ایرانی بود.
ایران سنت موسیقایی خود را حفظ کرد که مبتنی بر یک سیستم مد است، اما در عین حال متنوع و سازگار است.
در طول قرنها، ملودیها و آهنگهای بیشماری از روستاهای شبانی و همچنین موسیقی شبانه میخانهها، بارگاه سلطنتی و تلاوت در مراسم عزادار شیعیان را به خود جلب کرد.
کتاب رجال عصر مشروطیت : اگرچه شریعت اسلام موسیقی را ممنوع می کند و درجاتی از مخالفت فقها وجود داشت، اما علاقه به موسیقی در ایران همچنان قوی بود.
به همین ترتیب، ذکر این نکته ضروری است که ایران سنت نقاشی خود را بر خلاف تفسیر دقیق قانون اسلامی که تولید تصویر را ممنوع می کند، حفظ کرد.
از قرن چهاردهم، اگر نگوییم زودتر، می توان تصاویر کتاب مینیاتور فارسی را دید. نمونههای باشکوهی از آن در موزههای سراسر جهان و در کتابخانه Beinecke وجود دارد.
سرانجام، ایران – همراه با بقیه جهان اسلام، اما شاید کمی بیشتر – فرهنگ اوقات فراغت را حفظ کرد.
کتاب رجال عصر مشروطیت : برای مثال نوشیدن شراب در عمل باقی ماند. بیشتر شعرهای غنایی ایران در مورد نوشیدن شراب و فضای میخانه ای است که در آن موسیقی و رقص وجود داشت. اینها نیز در مقابل اعمال سختگیرانه اسلامی با لحنی پاکیزه بودند.
با اتخاذ تدابیر نوسازی انتخابی در قرن نوزدهم، جامعه به تدریج تغییر کرد. اما از دهههای ابتدایی قرن بیستم، تحت حکومت پهلوی (۱۹۲۱-۱۹۷۹) بود که بسیاری از مؤسسات که قبلاً تحت کنترل نهاد روحانیت بودند، مانند آموزش و پرورش و دادگاهها، سکولار شدند.
به عنوان مثال، در طول قرن نوزدهم، سلسله قاجار تلاش کرد تا یک مدل اروپایی یا عثمانی را برای ایجاد یک سیستم قضایی مبتنی بر دولت اعمال کند، اما دستگاه مذهبی در برابر آن مقاومت کرد.
کتاب رجال عصر مشروطیت : در قرن بیستم، زمانی که دولت متمرکزتر و سکولارتر شد، کنترل بسیاری از کارکردها، امتیازات و نهادهایی را که در قلمرو تشکیلات روحانی بودند به دست گرفت.
دولت یک وزارت دادگستری جدید و آموزش عمومی سکولار خود را ایجاد کرد که با موفقیت با آموزش دینی دانشکده های قدیمی، معروف به مدارس، رقابت کرد.
در غرب، بسیاری از حوزههای علمیه موفق به سکولاریزه شدن شدند – ییل نمونه بسیار خوبی است، اما دانشکدههای جهان شیعه، از جمله ایران، در برابر مدرنسازی مقاومت کردند. برنامه درسی و آموزش تغییر نکرد. بنابراین، برای دولت آسانتر بود که با ایجاد آموزش عمومی سکولار، آنها را تحت الشعاع قرار دهد.
کتاب رجال عصر مشروطیت : نفت چه نقشی در انزوای نهاد مذهبی ایران داشت؟
عامل مهمی بود. صنعت نفت ایران اساساً یک صنعت استعماری بود که توسط انگلیسی ها ایجاد و توسعه یافت. مقدار هنگفتی از درآمد به دولت بریتانیا تعلق گرفت در حالی که درصد بسیار کمتری به دولت ایران تعلق گرفت.
اما حتی این سهم از درآمد برای یک کشور تقریباً ورشکسته ایرانی در دوران پس از جنگ جهانی اول بسیار مهم بود.
کتاب رجال عصر مشروطیت : بودجه لازم را برای تمرکز بیشتر فراهم کرد. برای اجرای اصلاحات مدرن؛ برای تقویت نیروهای مسلح؛ و برای ایجاد یک رژیم استبدادی تحت حکومت پهلوی که دیگر به دنبال حمایت سنتی نهاد مذهبی نبود.
نهاد مذهبی دیگر امتیازاتی را که در گذشته از آن برخوردار بود، نداشت. برخی از موقوفات آن راه افتاد. فقیر شد و نسل جوان نخبگان روحانی فریفته شدند تا بخشی از بوروکراسی دولتی شوند.
کتاب رجال عصر مشروطیت : بنابراین ماهیت و ساختار جامعه روحانیت تغییر کرد و در نتیجه در اواخر قرن بیستم بیشتر مستعد رادیکالیزه شدن شد. از حوزه دولت-مدرن کنار گذاشته شد و با وجود اینکه پیوندهای خود را با بخش تجاری سنتی بازار حفظ کرد، به طور کلی منزوی بود.
و . . .
این موضوع به صورت کامل و جامع داخل این پی دی اف توضیح داده شده ، لطفا تهیه و با دقت مطالعه کنید !!
برگرفته از : Iran: A Modern History