جزوه ادبیات یازدهم تجربی و آشنایی با ادبیات تجربی

جزوه ادبیات یازدهم تجربی و آشنایی با ادبیات تجربی | بخش دانش آموزی | PDF شامل : ۱- پایه های آوایی ۲- آزمون های دوره ای ۳- کنایه ۴- استعاره ۵- مجاز ۶- پاسخ پرسش های ۴ گزینه ای و…



قیمت : ۱۶.۵۰۰ تومان ? سفارش / دریافت سریع ?


مرور سرچشمه‌های یک تاریخ ادبی خاص به ما کمک می‌کند تا ریشه‌های خود را پیدا کنیم و نقاط مرجعی برای ترسیم تحولات بعدی آن در اختیار ما قرار می‌دهد.

این رویکرد در اینجا در بررسی اجمالی ما از ادبیات کلاسیک فارسی اتخاذ خواهد شد، که با توجه به گستره و فراوانی مطالب از یک سو و نیاز به اختصار و مختصر در بررسی از سوی دیگر، کار سختی است.

در بررسی تحولات این ادبیات در طول ده قرن، به شکل‌گیری اولیه و خاستگاه گونه‌های مختلف ادبی در آثار فارسی توجه ویژه‌ای خواهیم داشت، هرچند که خود مفهوم گونه‌های ادبی تا حدی دلبخواه و موضوع بحث و مناظره‌های مستمر است.

تغییر خطوط (فاولر؛ پرکینز). با این وجود، این رویکرد برای یک مرور کلی مناسب است، زیرا امکان بحث در مورد مضامین گسترده‌تر و مفروضات زیبایی‌شناختی زیربنایی، هر چند مختصر، را امکان‌پذیر می‌سازد و فراتر از ذکر تاریخ‌ها، عنوان‌ها و زندگی‌نامه‌های کوتاه شخصیت‌های اصلی ادبیات فارسی می‌پردازد.


این موضوع به صورت کامل و جامع داخل این پی دی اف توضیح داده شده ، لطفا تهیه و با دقت مطالعه کنید !!


کانون آموزشی و فرهنگی کانون خرد ایران انواع PDF و فایل صوتی | بخش دانش آموزی


جزوه ادبیات یازدهم تجربی

یکی دیگر از عوامل مهم در بررسی ادبی، بعد دیاکرونیک است: ردیابی تحولات ادبی در طول نسل‌ها و قرن‌های بعدی.

ادبیات فارسی به خوبی به این رویکرد کمک می کند، زیرا رویدادهای تاریخی قطعاً بر تاریخ ادبی تأثیر گذاشته است: قرن دهم در ادبیات فارسی قرن یازدهم نیست، بیش از آن که یازدهم دوازدهم است و غیره.

جزوه ادبیات یازدهم تجربی : قرن چهاردهم به عنوان پل انتقالی بین دوره های قبلی و بعدی عمل می کند: مغول و تیموری و سپس صفویان در ایران و مغول ها در هند.

با توجه به اهمیت دادگاه های محلی و حمایت آن ها در حفظ شاعران و نویسندگان، اجتناب ناپذیر بود که ادبیات تحت تأثیر مکاتب فکری استان های مختلف جهان ایران قرار گیرد.

در متن این مقاله، اصطلاح ادبیات برای اشاره به کلام نوشتاری که به طرز ماهرانه و تخیلی ساخته شده است به کار می رود. بنابراین برخی از نوشته ها مستثنی هستند.

جزوه ادبیات یازدهم تجربی : از سوی دیگر، یکی از ویژگی‌های بارز ادبیات کلاسیک فارسی، ترکیب نوشته‌های شیوا و شیوا توسط مورخان و شخصیت‌های معنوی است.

لینک مفید : جزوه ادبیات یازدهم و دانلود PDF ادبیات یازدهم

برای مثال، تاریخ مغول نوشته عطا ملک جوینی، نه تنها اثر موشکافانه یک مورخ بزرگ است، بلکه توسط یک مرد برجسته ادیب نیز نوشته شده است و با کنار هم قرار دادن نثر زیبای او با سطرهایی که خردمندانه از شاعران انتخاب شده اند، تعادلی استادانه ایجاد می کند.

جزوه ادبیات یازدهم تجربی : از گذشته، و به‌ویژه فردوسی، برای تقویت مشاهدات تاریخی خود و ثبت وقایع دراماتیک دوران زندگی‌اش در پس‌زمینه‌ای از رویدادهای کیهانی و کهن الگوهای قهرمانانه تاریخ سنتی ایران که همان مخمصه را بازتاب می‌دهند (جوینی، tr. 402-6؛ فیتزربرت، ص ۶۶-۷۱).

نمونه دیگر و پیشین، مربوط به قرن یازدهم، طریح مسعودی معروف ابوالفضل محمد بیهقی (ق. م. ۱۰۷۷) است. این تنها بخش موجود از یک تاریخ عمومی در سی جلد است. وقایع دوران حکومت دومین فرمانروای غزنوی را با نگاه‌های گذشته‌نگر فراوان به سلطنت‌های گذشته و دوران پیشین روایت می‌کند.

جزوه ادبیات یازدهم تجربی : بار دیگر تعادل تحسین برانگیزی بین بیان وقایع و گنجاندن نمونه های تاریخی و نشخوار فکری شخصی یک ناظر متفکر و صاحب سبک حفظ می شود.

لینک مفید : عربی دوازدهم و جزوه کامل درس عربی دوازدهم

بررسی این نوشته ها از منظر ادبی، و مطالعه استفاده آنها از میراث گذشته و حافظه مشترک فرهنگی، بسیار آموزنده خواهد بود.

با توجه به گستره زمانی ادبیات کلاسیک فارسی، در اینجا به دغدغه‌های زیبایی‌شناختی و فرهنگی بیان شده در زبان فارسی در بین قرن نهم، پیدایش کاغذسازی در سمرقند و اواسط قرن نوزدهم، زمانی که اولین چاپخانه‌ها در سال ۱۳۹۰ به بهره برداری رسید، اشاره می‌کنیم. تبریز.

جزوه ادبیات یازدهم تجربی : هر یک از این رویدادها، کاغذسازی و چاپخانه، تأثیری رادیکال بر محیط ادبی گذاشت و رابطه بین راویان و مخاطبانشان، و نویسندگان و خوانندگان را بازتعریف کرد (بلوم؛ چایتور).

جزوه ادبیات یازدهم تجربی : دوره کلاسیک زمان مناسبی برای حمایت شاهزادگان بود و دربارهای سلطنتی اغلب پذیرای ورود شخصیت‌های بزرگ معنوی و متفکران آزاد بودند.

لینک مفید : پخش تراکت

مرد ادیب در این دوره معمولاً با هنرها و علوم زمان خود آشنا بود و به خاطر آموختن خود مورد احترام بود. به عنوان مثال، در قرن دوازدهم، خاقانی شاعر بزرگی بود (Beelaert, p. 3) که هم به عنوان حکیم (حکیم) و هم به عنوان شاعر (شاعر) شناخته می شد.

فارسی بین عربی و ترکی. فارسی جدید که در نهایت از ایرانی قدیم گرفته شده است (Lazard, 2003, pp. 95-102) به شاخه هند و ایرانی زبانهای هند و اروپایی تعلق دارد.

جزوه ادبیات یازدهم تجربی : دستور زبان و واژگان آن نیز مانند کردی یا پشتو از این خانواده زبانی سرچشمه می گیرد. واژگان فارسی نیز با ورودی زیاد وام واژه‌های عربی مشخص می‌شود.

لینک مفید : سامانه پادا و تکنیک ثبت نام در پادا

خط یکی دیگر از عناصر اصلی است که از عربی وام گرفته شده و اقتباس شده است و خوشنویسی (ق.و.) به یکی از بهترین شاخه های هنرهای اسلامی تبدیل شده است.

به همان اندازه برای سرودن شعر ضروری است و با عروض و تصویرهای شعری فارسی پیوند تنگاتنگی دارد (شیمل، ۱۹۹۲، ص ۲۲۷-۴۴). ایرانیان نیز از طریق زبان عربی در فرهنگ مسلمانان غوطه ور شدند.

جزوه ادبیات یازدهم تجربی : برجسته‌ترین اهالی ادب و کلاس‌های منشی دربار، به زبان عربی و هم فارسی مسلط بودند. دوزبانگی در میان نخبگان فرهنگی یکی از ویژگی های بارز آن دوران بود.

حمله موفقیت‌آمیز ارتش‌های عرب به ایران در قرن هفتم به دور از پایان دادن به استفاده از زبان فارسی، اعم از گفتاری و نوشتاری، در ایران یا جاهای دیگر، صرفاً منادی یک روند تکاملی بود (Lazard, Camb. Hist. Iran. چهارم، صص ۵۹۵-۶۳۲).

لینک مفید : مهره داران علوم نهم فصل ۱۴ آشنایی با مهره داران

با این روند طولانی تکامل بود که فارسی میانه، زبان دربار ساسانی (حدود ۲۲۵-۶۵۱)، به فارسی (یا دقیق تر «فارسی نو»، یعنی زبان نقاط عطف ادبی اولیه مانند زبان فارسی تبدیل شد.

جزوه ادبیات یازدهم تجربی : شاهنامه فردوسی و بلعمی ترجمه و اقتباس از تاریخ طبری، بدین ترتیب به صراحت تحولات بعدی و به ویژه پیشرفت تدریجی زبان به فارسی جدید را تصدیق می کند.

زبان پارسی میانه خود در میان جوامع زرتشتیان ایران در سه قرن اول پس از ظهور اسلام باقی مانده است و متون دینی مهمی در فارسی میانه از این دوره باقی مانده است (بیلی، تفضلی).

اما در شعر کلاسیک فارسی، که بسیار متکی بر سنت و حافظه فرهنگی است، است که پیوندهای قوی با گذشته پیش از اسلام به طرق مختلف نمایان می شود: در متر آن (هر چند به عربی تنظیم شده)، و همچنین واژگان و واژگان آن و موضوعات اصلی (Elwell-Sutton, 1976, pp. 168-222). از طریق مطالعه دیاکرونیک شعر کلاسیک فارسی است که می‌توان ورود وام واژه‌ها و ساختارهای نحوی را از عربی بررسی کرد.

جزوه ادبیات یازدهم تجربی : علاوه بر این، از آنجایی که واژگان عربی خود به طور قابل توجهی در طول زمان تکامل یافته است، مهم است که تغییرات در کاربرد و تداعی‌های معنایی متفاوت کلمات یکسان را هنگام استفاده در فارسی و عربی در دوره‌های مختلف تاریخی در نظر داشته باشیم.

یکی دیگر از عوامل تحول فارسی میانه به فارسی، گسترش جغرافیایی این زبان در پی استیلای اعراب بود. در ادامه مسیر تهاجم اعراب، زبان فارسی از قلب خود به آسیای مرکزی (ماوراءالنهر) گسترش یافت.

لینک مفید : بخش داستان کوتاه

اعراب برای فتوحات خود، مردم بومی را در ارتش خود به خدمت گرفتند. این جمعیت محلی به فارسی استاندارد صحبت نمی کردند و در بسیاری از موارد حتی از فارسی در بین خود استفاده نمی کردند.

جزوه ادبیات یازدهم تجربی : با این وجود، فارسی آن زمان به عنوان زبانی برای این مردان سرباز خدمت می کرد. قرار بود این نسخه جدید را در استان های فتح شده از آذربایجان تا آسیای میانه به ضرر سایر زبان های ایرانی یا دیگر گویش های فارسی منتشر کنند.

لینک مفید : بخش خودرو

سغدی، زبانی متعلق به فرهنگ دیرینه ای که تا حد زیادی توسط فارسی فراگرفته بود، چنین بود. از این رو فارسی به مرور زمان به زبان درباری اولین حکومتهای نیمه مستقل مسلمان، به ویژه آنهایی که در خراسان بزرگ تأسیس شدند، تبدیل شد.

و . . .


این موضوع به صورت کامل و جامع داخل این پی دی اف توضیح داده شده ، لطفا تهیه و با دقت مطالعه کنید !!


برگرفته از : IRAN viii. PERSIAN LITERATURE (2) Classical

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *