فاویسم و آشنایی با داروهای ممنوعه فاویسم

? داروهای ممنوعه فاویسم | بخش درمانی PDF :

? ۱- فاویسم چیست

? ۲- لیست داروهای ممنوعه فاویسم



قیمت : ۱۱.۰۰۰ تومان ? سفارش / دریافت سریع ?


داروهای ممنوعه فاویسم چیست ؟ | فاویسم یک بیماری ارثی خونی می باشد که به علت کمبود یکی از آنزیم های گلبول قرمر ایجاد می شود.

این بیماری وابسته به جنس بوده و بیشتر در مردان دیده می شود . بیماران در حالت عادی کاملا طبیعی بوده و هیچگونه علامتی ندارند مگر آنکه با مواد اکسیدان ( خوراکی با استنشاقی ) مواجهه پیدا کنند ، که در این صورت دچا حالات حاد بیماری می شوند.

برخی از بیماران که میزان فعالیت آنزیمی در آنها بسیار کم است با استنشاق بوی باقلای تازه و در مواردی حتی عبور از کنار مزرعه باقلا و با حضور در خانه ای که در آن باقلا پاک شده است باعث بروز همولیز می شود . بنابراین پرهیز از مواجهه به معنی نخوردن آن به تنهایی نیست.


این موضوع به صورت کامل و جامع داخل این پی دی اف توضیح داده شده ، لطفا تهیه و با دقت مطالعه کنید !!


کانون آموزشی و فرهنگی کانون خرد ایران انواع PDF و فایل صوتی | بخش درمانی

گلوکز-۶-فسفات دهیدروژناز (G6PD) ماده ای است که به بدن کمک می کند از قند برای انرژی استفاده کند. این یک آنزیم است، به این معنی که وقتی بدن قند را به انرژی تبدیل می کند، تغییرات شیمیایی را سرعت می بخشد.

داروهای ممنوعه فاویسم : آنزیم G6PD در تمام سلول های بدن یافت می شود، اما به ویژه در گلبول های قرمز مهم است. اینها سلول هایی هستند که حاوی هموگلوبین هستند و اکسیژن را در سراسر بدن حمل می کنند.

لینک مفید : درمان دندان درد با دارو های دندانپزشکی

آنزیم G6PD از گلبول های قرمز خون در برابر مواد شیمیایی مضر یا سموم محافظت می کند که می توانند در طول بیماری های خاص یا پس از مصرف برخی داروها در بدن شما تجمع کنند.

افراد مبتلا به کمبود G6PD آنزیم G6PD کافی برای خنثی کردن برخی مواد شیمیایی یا سموم را ندارند.

داروهای ممنوعه فاویسم : به طور معمول، فقط مقادیر کمی از سموم در بدن وجود دارد، بنابراین معمولاً برای آنزیم G6PD مشکلی نیست که آنها را بی ضرر کند.


پس مشکل چیست؟

اگر G6PD وجود نداشته باشد، محصولات شیمیایی قوی خنثی نمی شوند و می توانند به هموگلوبین داخل گلبول های قرمز آسیب برسانند.

تجمع سموم یا مواد شیمیایی می تواند باعث شکسته شدن و از بین رفتن گلبول های قرمز خون شود (همچنین به نام همولیز شناخته می شود).

لینک مفید : حشیش

این باعث کم خونی (کاهش سطح هموگلوبین و گلبول های قرمز خون) در فرد می شود. گاهی اوقات کم خونی می تواند خیلی سریع اتفاق بیفتد.

داروهای ممنوعه فاویسم : همولیز ممکن است منجر به کم خونی شدید شود و می تواند باعث زردی (زردی پوست) ناشی از تجمع محصولات تجزیه هموگلوبین در خون شود. برخی از نوزادانی که زردی را تجربه می کنند، کمبود G6PD دارند.

لینک مفید : درمان یبوست شدید و حاد

تیم بالینی IHTC فهرست دقیقی از داروها و موادی را ارائه خواهد کرد که به عنوان “محرک” همولیز شناخته شده اند و باید از آنها اجتناب شود. خوشبختانه، پس از رفع علت یا محرک، همولیز معمولا در مدت کوتاهی متوقف می شود.


علت کمبود G6PD

کمبود G6PD یک بیماری ژنتیکی است که در اثر تغییر (جهش یا تغییر) در ژن G6PD ایجاد می شود.

این جهش از تولید آنزیم طبیعی جلوگیری می کند. این جهش در خانواده ها در یک الگوی مغلوب وابسته به X منتقل می شود. این بدان معناست که ژنی که آنزیم G6PD را کد می کند روی کروموزوم X قرار دارد. مردان دارای یک کروموزوم X و زنان دارای دو کروموزوم هستند.

لینک مفید : درمان دقیق یبوست همراه با شناخت اساس یبوست

وقتی یک مرد ژن G6PD را به ارث می برد که به درستی عمل نمی کند، دچار کمبود G6PD می شود.

داروهای ممنوعه فاویسم : هنگامی که یک زن ژنی را برای کمبود G6PD به ارث می برد، به عنوان ناقل شناخته می شود، زیرا او یک نسخه طبیعی دوم از ژن (از والد دیگر) دارد که اغلب می تواند ژن تغییر یافته را جبران کند. حاملان زن ممکن است علائم کمبود G6PD را تجربه کنند یا نداشته باشند.

ناقلان کمبود G6PD 50 درصد شانس انتقال ژن تغییر یافته را به هر یک از فرزندان خود دارند. هر پسر ناقل ۵۰ درصد شانس ابتلا به کمبود G6PD و هر دختر ۵۰ درصد احتمال ناقل بودن دارد.

لینک مفید : دارو و‌ درمان در سنت اوستایی

مردان مبتلا به کمبود G6PD این ژن را به هیچ یک از پسران خود منتقل نمی کنند. با این حال، همه دختران آنها ناقل خواهند بود. اغلب مادر هیچ علامتی ندارد و راهی ندارد که بداند ناقل کمبود G6PD است.

در صورت تمایل، آزمایش حامل در خانواده‌هایی که کمبود G6PD دارند، در IHTC در دسترس است.

داروهای ممنوعه فاویسم : کمبود G6PD می تواند در افراد از هر گروه قومی رخ دهد. در ایالات متحده بیشتر در افراد آمریکایی آفریقایی تبار، مدیترانه ای (ایتالیایی یا یونانی)، آسیای جنوب شرقی یا خاور میانه یافت می شود.


تشخیص کمبود G6PD

تنها راه برای دانستن اینکه آیا یک فرد دچار کمبود G6PD است، انجام یک آزمایش خون خاص است، زیرا کمبود G6PD معمولاً مشکلی ایجاد نمی کند، مگر در موارد نادر (به بخش زیر در “همولیز مزمن” مراجعه کنید).

داروهای ممنوعه فاویسم : بسیاری از افراد می توانند بدون هیچ علامتی زندگی خود را طی کنند. تنها زمانی مشکل ساز می شود که فرد در معرض ترکیبات شیمیایی یا سموم خاصی قرار گیرد یا عفونت خاصی را تجربه کند که می تواند باعث همولیز شود.

لینک مفید : ترک اعتیاد به ماری جوانا

افراد مبتلا به کمبود G6PD در صورت ابتلا به عفونت‌های خاصی مانند بیماری پنجم (پاروویروس)، هپاتیت عفونی، مونونوکلئوز عفونی (مونو)، ذات‌الریه یا عفونت خون، خطر همولیز و کم خونی شدید را افزایش می‌دهند.


همولیز مزمن

در برخی از افراد مبتلا به کمبود G6PD، مقدار کمی از تخریب گلبول های قرمز خون همیشه اتفاق می افتد. این فرآیند به عنوان “همولیز مزمن” شناخته می شود.

لینک مفید : سنگ درمانی

معمولاً فردی که مبتلا به همولیز مزمن است، بیش از حد متوسط ​​گلبول های قرمز خون تولید می کند تا گلبول هایی که دائماً در حال تخریب هستند را جبران کند.

داروهای ممنوعه فاویسم : این افزایش سرعت تولید گلبول های قرمز را می توان با استفاده از آزمایش خونی به نام شمارش رتیکولوسیت (یا “رتیک”) اندازه گیری کرد.

شمارش رتیک معمولاً در یک فرد مبتلا به همولیز مزمن افزایش می یابد. این بدان معناست که بدن با نیازهای گلبول های قرمز و هموگلوبین مطابقت دارد.

لینک مفید : مشخصات بلغمی ها

برای افراد مبتلا به کمبود G6PD که با همولیز مزمن همراه است، پزشک ممکن است دارویی به نام اسید فولیک تجویز کند.

و . . .


این موضوع به صورت کامل و جامع داخل این پی دی اف توضیح داده شده ، لطفا تهیه و با دقت مطالعه کنید !!


برگرفته از : A genetic deficiency that can lead to anemia

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *