بیماری ها و علت های ذهنی و آشنایی با بیماری

بیماری ها و علت های ذهنی | بسیاری از اختلالات روانی مختلف، با تظاهرات متفاوت وجود دارد. آنها عموماً با ترکیبی از افکار، ادراکات، عواطف، رفتار و روابط غیرعادی با دیگران مشخص می شوند.

اختلالات روانی عبارتند از: افسردگی، اختلال دوقطبی، اسکیزوفرنی و سایر روان پریشی ها، زوال عقل و اختلالات رشدی از جمله اوتیسم.

? بیماری ها و علت های ذهنی | بخش روانشناسی PDF :

? ۱- ریشه اصلی بیماری ها

? ۲- درمان بیماری ها با ذهن



قیمت : ۴.۵۰۰ تومان ? سفارش / دریافت سریع ?


بیماری ها و علت های ذهنی | کانون آموزشی و فرهنگی کانون خرد ایران انواع PDF و فایل صوتی

راهکارهای موثری برای پیشگیری از اختلالات روانی مانند افسردگی وجود دارد.
درمان های موثری برای اختلالات روانی و راه هایی برای کاهش رنج ناشی از آن وجود دارد.

بیماری ها و علت های ذهنی : دسترسی به مراقبت های بهداشتی و خدمات اجتماعی که قادر به ارائه درمان و حمایت اجتماعی هستند، کلیدی است.

بار اختلالات روانی با تأثیرات قابل توجهی بر سلامت و پیامدهای عمده اجتماعی، حقوق بشری و اقتصادی در همه کشورهای جهان رو به افزایش است.

افسردگی یک اختلال روانی شایع و یکی از علل اصلی ناتوانی در سراسر جهان است. در سراسر جهان، تخمین زده می شود که ۲۶۴ میلیون نفر تحت تأثیر افسردگی قرار دارند. زنان بیشتر از مردان مبتلا می شوند.

بیماری ها و علت های ذهنی : افسردگی با غم و اندوه، از دست دادن علاقه یا لذت، احساس گناه یا پایین بودن ارزش خود، اختلال خواب یا اشتها، خستگی و تمرکز ضعیف مشخص می شود. افراد مبتلا به افسردگی ممکن است شکایات جسمی متعددی داشته باشند که دلیل فیزیکی مشخصی ندارند.

افسردگی می‌تواند طولانی‌مدت یا مکرر باشد و به طور قابل‌توجهی توانایی افراد را برای عملکرد در محل کار یا مدرسه و کنار آمدن با زندگی روزمره مختل کند. در شدیدترین حالت، افسردگی می تواند منجر به خودکشی شود.

بیماری ها و علت های ذهنی : نشان داده شده است که برنامه های پیشگیری افسردگی را هم برای کودکان (مثلاً از طریق حمایت و حمایت روانی پس از آزار جسمی و جنسی) و هم برای بزرگسالان (مثلاً از طریق کمک های روانی اجتماعی پس از بلایا و درگیری ها) کاهش می دهد.

درمان های موثری نیز وجود دارد. افسردگی خفیف تا متوسط ​​را می توان به طور موثر با درمان های گفتاری، مانند درمان شناختی رفتاری یا روان درمانی درمان کرد. داروهای ضد افسردگی می توانند شکل موثری از درمان افسردگی متوسط ​​تا شدید باشند، اما خط اول درمان برای موارد افسردگی خفیف نیستند.

آنها نباید برای درمان افسردگی در کودکان استفاده شوند و خط اول درمان در نوجوانان نیستند که در بین آنها باید با احتیاط استفاده شود.

بیماری ها و علت های ذهنی : مدیریت افسردگی باید شامل جنبه های روانی اجتماعی، از جمله شناسایی عوامل استرس زا، مانند مشکلات مالی، مشکلات در محل کار یا آزار جسمی یا روحی، و منابع حمایتی مانند اعضای خانواده و دوستان باشد. حفظ یا فعال سازی مجدد شبکه های اجتماعی و فعالیت های اجتماعی مهم است.

این اختلال حدود ۴۵ میلیون نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می دهد. این معمولاً شامل هر دو دوره شیدایی و افسردگی است که با دوره‌های خلق طبیعی از هم جدا می‌شوند.

دوره های شیدایی شامل خلق و خوی بالا یا تحریک پذیر، فعالیت بیش از حد، تکلم سریع، افزایش عزت نفس و کاهش نیاز به خواب است. افرادی که حملات شیدایی دارند اما دوره های افسردگی را تجربه نمی کنند نیز به عنوان مبتلا به اختلال دوقطبی طبقه بندی می شوند.

بیماری ها و علت های ذهنی : درمان های موثری برای درمان فاز حاد اختلال دوقطبی و پیشگیری از عود در دسترس هستند. اینها داروهایی هستند که خلق و خو را تثبیت می کنند. حمایت روانی اجتماعی جزء مهمی از درمان است.


اسکیزوفرنی و سایر روان پریشی ها

اسکیزوفرنی یک اختلال روانی شدید است که ۲۰ میلیون نفر در سراسر جهان به آن مبتلا هستند. روان‌ها، از جمله اسکیزوفرنی، با تحریف در تفکر، ادراک، احساسات، زبان، احساس خود و رفتار مشخص می‌شوند.

بیماری ها و علت های ذهنی : تجارب متداول روان پریشی شامل توهمات (شنیدن، دیدن یا احساس چیزهایی که وجود ندارند) و هذیان (باورهای نادرست ثابت یا سوء ظن است که حتی زمانی که شواهدی بر خلاف آن وجود دارد) وجود دارد. این اختلال می تواند کار یا مطالعه عادی را برای افرادی که تحت تاثیر قرار گرفته اند دشوار کند.

انگ و تبعیض می تواند منجر به عدم دسترسی به خدمات بهداشتی و اجتماعی شود. علاوه بر این، افراد مبتلا به روان پریشی در معرض خطر بالای قرار گرفتن در معرض نقض حقوق بشر، مانند حبس طولانی مدت در موسسات هستند.

بیماری ها و علت های ذهنی : اسکیزوفرنی معمولاً در اواخر نوجوانی یا اوایل بزرگسالی شروع می شود. درمان با دارو و حمایت روانی اجتماعی موثر است. با درمان مناسب و حمایت اجتماعی، افراد آسیب دیده می توانند زندگی پرباری داشته باشند و در جامعه ادغام شوند.

تسهیل زندگی کمکی، مسکن حمایتی و اشتغال حمایتی می‌تواند به عنوان پایه‌ای عمل کند که افراد مبتلا به اختلالات روانی شدید، از جمله اسکیزوفرنی، می‌توانند از طریق آن به اهداف بهبودی متعددی دست یابند، زیرا اغلب در به دست آوردن یا حفظ محل زندگی و شغل عادی با مشکل مواجه می‌شوند.

بیماری ها و علت های ذهنی : در سراسر جهان، تقریباً ۵۰ میلیون نفر به زوال عقل مبتلا هستند. دمانس معمولاً ماهیتی مزمن یا پیشرونده دارد که در آن عملکرد شناختی (یعنی توانایی پردازش فکر) فراتر از آنچه که از پیری طبیعی انتظار می رود، بدتر می شود.

بر حافظه، تفکر، جهت گیری، درک، محاسبه، ظرفیت یادگیری، زبان و قضاوت تأثیر می گذارد. اختلال در عملکرد شناختی معمولاً با وخامت کنترل عاطفی، رفتار اجتماعی یا انگیزه همراه است و گاهاً پیش از آن نیز رخ می دهد.

زوال عقل ناشی از انواع بیماری ها و آسیب هایی است که بر مغز تأثیر می گذارد، مانند بیماری آلزایمر یا سکته مغزی.

بیماری ها و علت های ذهنی : اگرچه در حال حاضر هیچ درمانی برای درمان زوال عقل یا تغییر سیر پیشرونده آن وجود ندارد، بسیاری از درمان ها در مراحل مختلف آزمایشات بالینی هستند. با این حال، می توان کارهای زیادی برای حمایت و بهبود زندگی افراد مبتلا به زوال عقل و مراقبان و خانواده های آنها انجام داد.


اختلالات رشدی، از جمله اوتیسم

اختلال رشد اصطلاحی است که ناتوانی ذهنی و اختلالات رشدی فراگیر از جمله اوتیسم را پوشش می دهد.

اختلالات رشدی معمولاً در دوران کودکی شروع می شود، اما تمایل دارد تا بزرگسالی ادامه یابد و باعث اختلال یا تاخیر در عملکردهای مربوط به بلوغ سیستم عصبی مرکزی شود.

بیماری ها و علت های ذهنی : آنها به طور کلی به جای دوره های بهبودی و عود که مشخصه بسیاری از اختلالات روانی است، یک دوره ثابت را دنبال می کنند.

ناتوانی ذهنی با اختلال در مهارت ها در زمینه های مختلف رشدی مانند عملکرد شناختی و رفتار انطباقی مشخص می شود. هوش پایین توانایی سازگاری با نیازهای روزمره زندگی را کاهش می دهد.

علائم اختلالات رشدی فراگیر، مانند اوتیسم، شامل اختلال در رفتار اجتماعی، ارتباط و زبان، و طیف محدودی از علایق و فعالیت‌ها است که هم منحصر به فرد است و هم به طور مکرر انجام می‌شود.

بیماری ها و علت های ذهنی : اختلالات رشدی اغلب در دوران نوزادی یا اوایل کودکی منشا می گیرند. افراد مبتلا به این اختلالات گاهی اوقات درجاتی از ناتوانی ذهنی را نشان می دهند.

مشارکت خانواده در مراقبت از افراد مبتلا به اختلالات رشدی بسیار مهم است. دانستن اینکه چه چیزی باعث پریشانی و رفاه افراد مبتلا می شود، یک عنصر مهم مراقبت است، همانطور که دریابید چه محیط هایی برای یادگیری بهتر مساعدتر هستند.

ساختار روال روزانه به جلوگیری از استرس های غیرضروری کمک می کند، با زمان های منظم برای خوردن، بازی، یادگیری، بودن با دیگران و خوابیدن. پیگیری منظم خدمات بهداشتی کودکان و بزرگسالان مبتلا به اختلالات رشدی و شغل آنها باید وجود داشته باشد.

بیماری ها و علت های ذهنی : جامعه در کل باید در رعایت حقوق و نیازهای افراد دارای معلولیت نقش داشته باشد.


چه کسانی در معرض خطر اختلالات روانی هستند؟

عوامل تعیین کننده سلامت روان و اختلالات روانی نه تنها شامل ویژگی های فردی مانند توانایی مدیریت افکار، عواطف، رفتارها و تعاملات خود با دیگران است، بلکه عوامل اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و محیطی را نیز شامل می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *