روانشناسی سالمندان و آموزش مختص سالمندان

? روانشناسی سالمندان و آموزش مختص سالمندان | بخش روانشناسی PDF :

? ۱- درمان افسردگی

? ۲- چند درصد سالمندان دچار بیخوابی هستند

? ۳- روانشناسی سالمندان

? ۴- روانشناسی گشتالت‌ چیست

? ۵- درمان بیخوابی ها



قیمت : ۱۷.۵۰۰ تومان ? سفارش / دریافت سریع ?


در سنین بالا، افراد تغییرات عمیقی را تجربه می‌کنند و با چالش‌های مهمی از جمله تغییر در نقش‌های خود، بازنشستگی و مرگ عزیزان (دوستان و اعضای خانواده) مواجه می‌شوند.

روانشناسی سالمندان : این تجربیات می تواند سطح استرس آنها را افزایش دهد و منجر به کاهش منابعی شود که افراد احساس می کنند در مواجهه با زندگی روزمره خود دارند (ساکس اریکسون و همکاران، ۲۰۱۴).

در مطالعات جمعیت شناختی، تخمین زده شده است که تا سال ۲۰۵۰، جمعیت سالمندان در اروپا به ۲۸٪ خواهد رسید که تأکید می کند که بیشترین نسبت سالمندان در حال حاضر در قاره اروپا متمرکز شده است (Börsch-Supan et al., 2005).

روانشناسی سالمندان : این درصد تا سال ۲۰۲۵ در ایتالیا به ۳۴ درصد خواهد رسید (سازمان ملل متحد، ۲۰۰۲)، در حالی که در آخرین گزارش یورواستات (Eurostat، ۲۰۱۵a)، تا ۱ ژانویه ۲۰۱۴، تقریباً ۹۴ میلیون نفر ۶۵ سال و بالاتر در اتحادیه اروپا وجود داشتند.

این گزارش نشان داد که ۱۶.۱ درصد از این افراد بین ۶۵ تا ۸۴ سال سن داشتند، در حالی که ۲.۴ درصد افراد ۸۵ سال و بالاتر بودند. در این سناریو، وضعیت سلامتی سالمندان یک مسئله اساسی است.

روانشناسی سالمندان : با این حال، اگرچه درک مشترکی از اهمیت این جنبه در سطوح پزشکی، عمومی و اجتماعی وجود دارد، متأسفانه، اغلب این یک حوزه مطالعه و مداخله علمی نادیده گرفته شده است (هیئت ملی بهداشت و رفاه، سوئد، ۲۰۰۸؛ جوکانوویچ. و همکاران، ۲۰۱۵؛ یورواستات، ۲۰۱۵b).

از آنجایی که مسائل مربوط به سلامت، و بالاتر از همه، بیماری یا ناتوانی در دوران سالمندی، موضوعی است که باعث نگرانی مردم می‌شود، نگاه به سالمندی سالم در شناسایی، طراحی و اجرای استراتژی‌های مناسب برای پاسخگویی به نیازهای رو به رشد جامعه بسیار مهم است. جمعیت (جوکانوویچ و همکاران، ۲۰۱۵).


این موضوع به صورت کامل و جامع داخل این پی دی اف توضیح داده شده ، لطفا تهیه و با دقت مطالعه کنید !!


کانون آموزشی و فرهنگی کانون خرد ایران انواع PDF و فایل صوتی | بخش روانشناسی


روانشناسی سالمندان

با توجه به پیش بینی ها در مورد پیری جمعیت اروپا – به ویژه در ایتالیا – می توان فرض کرد که این موضوع به طور فزاینده ای در سیاست های ملی محور خواهد بود. اخیراً، همانطور که استفنز و همکاران اشاره کردند.

روانشناسی سالمندان : تمرکز سیاست‌های اجتماعی تغییر کرده است و از مراقبت یا کاهش علائم به ارتقای بهزیستی با توجه به پارادایم زیست‌روانی-اجتماعی تغییر کرده است.

لینک مفید : تفاوت مرد و‌ زن و آشنایی با تفاوت زن و مرد

دیدگاه روانشناسی سلامت، در تقابل با مدل کمبود، برای تحلیل انتقادی اثرات استراتژی‌ها برای ارتقای پیری سالم و انعکاس عواملی که می‌توانند کارایی آنها را برای توسعه مدل‌های مداخله فراگیرتر بهبود بخشند، مفید است.

روانشناسی سالمندان : سالمندی به طور کلیشه ای دوره زوال تدریجی و در نتیجه، بار سنگین تر و سنگین تر مراقبت های بهداشتی برای جامعه در نظر گرفته می شود.

این سوگیری در روایت های اجتماعی در مورد پیری به طور سنتی گسترده است (Jeste et al., 2013؛ Settersten and Godlewski, 2016)، اگرچه توسط کارشناسان رد شده است.

لینک مفید : چرا عاشق میشویم ؟ دلیل عاشق شدن

به این دلایل، و با شروع از دیدگاه کل نگر، نیاز فزاینده ای به مطالعات تجربی وجود دارد که امکان ارزیابی عملکرد روانشناختی و سلامت کلی را در سن سوم فراهم می کند (فری و دبتس، ۲۰۱۰؛ جست و همکاران، ۲۰۱۳).

روانشناسی سالمندان : به طور خاص، با تجزیه و تحلیل ادبیات علمی، به نظر می رسد که اطلاعات کمی در مورد منابعی که به تاب آوری و بهزیستی در سالمندان کمک می کند، شناخته شده است، زیرا این تحقیق بیشتر بر نقاط ضعف یا ناکارآمدی افراد سالمند تمرکز کرده است تا نقاط قوت آنها (Fry and Debats). ، ۲۰۱۰).

بر اساس سازمان جهانی بهداشت (۲۰۰۲، ۲۰۱۵)، کیفیت زندگی (QoL) را می توان به عنوان یک ادراک ذهنی از خود موقعیت یابی در زندگی تعریف کرد که ترکیبی از موقعیت روانی و جسمانی فرد – موقعیت فرهنگی، سیستم ارزشی، انتظارات، اهداف و وضعیت ها، استقلال، و باورهای شخصی – با ظرفیت ایجاد روابط.

لینک مفید : افسردگی کودکان و آیا افسردگی سراغ کودکان هم میاید ؟

از دیدگاهی دیگر، دیدگاه فرض شده در چارچوب نظری کیفیت زندگی مرتبط با سلامت بر مجموعه پیچیده ای از روابط مبتنی است که شامل عوامل زیست روانی اجتماعی مرتبط با بهزیستی است (بولینگ، ۲۰۰۱؛ اکوال و همکاران، ۲۰۰۵؛ گرینو و همکاران، ۲۰۱۵).

روانشناسی سالمندان : در راستای این امر، کیفیت زندگی به عنوان یک مفهوم چند بعدی با عوامل عینی و ذهنی تعریف می شود که به رضایت عمومی از زندگی یا اجزای آن اشاره دارد (لاوتون، ۱۹۹۱؛ بولینگ و همکاران، ۲۰۰۲؛ آرکار و همکاران، ۲۰۰۴).

در زمینه روانشناسی سالمندی و آگاهی افراد مسن، به طور فزاینده ای واضح است که منابع درونی و بیرونی افراد به طور ذاتی به هم مرتبط هستند و هر دو جنبه به طور هم افزایی به سلامت جسمی و روانی آنها کمک می کنند (ریف و سینگر، ۲۰۰۰؛ فرناندز-بالستروس). ، ۲۰۰۳، ۲۰۰۸؛ فرای و مناظره ها، ۲۰۱۰).


تنهایی، سلامت روان و کیفیت زندگی

برای تجزیه و تحلیل عوامل روان‌شناختی که سالمندان را در معرض خطر بی‌حالی قرار می‌دهند، شواهد نشان داده شده است که علائم افسردگی بر کیفیت زندگی افراد مسن تأثیر می‌گذارد (بیکمن و همکاران، ۱۹۹۹؛ بلین و همکاران، ۲۰۰۸).

روانشناسی سالمندان : در مورد زندگی بزرگسالی، طبق نظر Blazer (2003)، در میان علل پریشانی عاطفی، وجود علائم افسردگی شایع ترین است، زیرا این وضعیت به طور قابل توجهی به کاهش کیفیت زندگی در بخش مسن تر جامعه کمک می کند.

لینک مفید : جزوه روانشناسی سالمندی و آشنایی با جزوه سالمندی

برای مثال ثابت شده است که علائم افسردگی با اختلال عملکردی، بیماری های مزمن و مرگ و میر مرتبط است (Schoevers et al., 2000; Nilsson et al., 2011; Djukanovic et al., 2015).

علاوه بر این، محققان ارتباط نزدیکی بین وجود علائم افسردگی و تنهایی شناسایی کرده اند (بارگ و همکاران، ۲۰۰۶؛ کاسیوپو و همکاران، ۲۰۰۶، ۲۰۱۰؛ هاکلی و همکاران، ۲۰۰۹؛ هاوکلی و کاسیوپو، ۲۰۱۰).

روانشناسی سالمندان : همانطور که توسط پپلاو و پرلمن (۱۹۸۲) نشان داده شده است، تنهایی را می توان به عنوان مجموعه ای از حالات عاطفی منفی تعریف کرد که زمانی پدید می آیند که یک سوژه، در جهت نامطلوب، بین روابط اجتماعی مطلوب و واقعی، ناسازگاری را احساس کند.

لینک مفید : اعتماد به نفس و آموزش اصولی و ناگفته تقویت اعتماد به نفس

مطالعات نشان داده اند که تنهایی می تواند پیش بینی کننده قابل توجهی برای افزایش علائم افسردگی حداقل ۱ سال بعد باشد (Cacioppo et al., 2010).

اگرچه بسیاری از افراد مسن شرایط رضایت بخشی از زندگی را حفظ می کنند، خطرات مربوط به تنهایی و پریشانی روانی با افزایش سن افزایش می یابد (فری و دبتس، ۲۰۰۲).

روانشناسی سالمندان : همانطور که فرای و دبتس (۲۰۰۲) بیان کردند، در واقع، برخی از افراد مسن با انتظارات از خود یا باورهای درونی در مورد پیری خود می توانند اضطراب شدید مرتبط با احساس تنهایی را تجربه کنند.

پزشکان و مؤسساتی که با سالمندان سروکار دارند، نگرانی فزاینده‌ای در مورد عواقب آن، از جمله احساسات عمیق افسردگی نشان داده‌اند.

روانشناسی سالمندان : کاسیوپو و همکاران (۲۰۰۶) مشاهده کرد که تنهایی با احساسات منفی قوی همراه است و سایر محققان نشان داده اند که خودتنظیمی را مختل می کند (Baumeister et al., 2005) یا اینکه «[۱] بزرگسالان تنها تنظیم هیجانی ضعیفی دارند و کمتر احتمال دارد از آن استفاده کنند. احساسات مثبت برای کاهش خلق و خوی منفی آنها» (وونگ و همکاران، ۲۰۱۶، ص ۲۴۸۷).

تنهایی، اضطراب و علائم افسردگی ممکن است به طور هم افزایی در کاهش قابل توجه سطح رفاه نقش داشته باشند (لیو و گو، ۲۰۰۷). علاوه بر این، ساکس اریکسون و همکاران. (۲۰۱۴) پیامدهای تجاوز به عنف را در یک نمونه سالمند مورد مطالعه قرار داد و به ارتباطی بین تنهایی، افسردگی، اضطراب و عملکرد روانی پی برد.

و . . .


این موضوع به صورت کامل و جامع داخل این پی دی اف توضیح داده شده ، لطفا تهیه و با دقت مطالعه کنید !!


برگرفته از : Loneliness, Resilience, Mental Health, and Quality of Life in Old Age

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *