نوروسایکولوژی آشنایی با خلاصه مبانی نوروسایکولوژی
نوروسایکولوژی آشنایی با خلاصه مبانی نوروسایکولوژی | بخش روانشناسی | PDF شامل : ۱- نوروسایکولوژی چیست؟ ۲- روش های سنجش نوروسایکولوژی ۳- بیماری های نوروسایکولوژی ۴- انواع نوروسایکولوژی ۵- انواع رویکردهای نوروسایکولوژی و…
قیمت : ۱۷.۰۰۰ تومان ? سفارش / دریافت سریع ?
نوروسایکولوژی یک رشته تخصصی است که به رشته های پزشکی نوروسایکولوژی ، روانشناسی و روانپزشکی می پیوندد.
نوروسایکولوژی شامل تعیین میزان عملکرد مغز در صورت اختلال در یک آسیب مغزی یا اختلال روانی است. ارزیابی نوروسایکولوژی یک آزمون جامع از طیف وسیعی از عملکردهای ذهنی از جمله رفتار است.
این موضوع به صورت کامل و جامع داخل این پی دی اف توضیح داده شده ، لطفا تهیه و با دقت مطالعه کنید !!
کانون آموزشی و فرهنگی کانون خرد ایران انواع PDF و فایل صوتی | بخش روانشناسی
خلاصه مبانی نوروسایکولوژی
اگر تحت یک ارزیابی نوروسایکولوژی هستید، عملکردهای ذهنی مورد آزمایش عبارتند از:
- عقل عمومی.
- خواندن / درک مطلب.
- استفاده از زبان و درک آنچه دیگران می گویند.
- توجه / تمرکز
- سرعت پردازش.
- یادگیری و حافظه.
- استدلال
کارکردهای اجرایی، که مهارتهای سطح بالاتری هستند که برای سازماندهی و برنامهریزی، مدیریت زمان، حل مسئله، انجام چند کار، قضاوت کردن و حفظ کنترل خود از آنها استفاده میکنید.
- مهارت های دیداری و فضایی
- سرعت و مهارت موتور.
- خلق و خو و شخصیت.
چرا ارزیابی نوروسایکولوژی درخواست شده است؟
ارزیابی نوروسایکولوژی را می توان به دلایلی درخواست کرد از جمله:
برای کمک به تشخیص: گاهی اوقات از نتایج آزمایش برای کمک به درک علت مشکلات در تفکر و درک شما استفاده می شود.
به عنوان مثال، نتایج آزمایش ممکن است برای تعیین اینکه آیا تغییرات شناختی (ذهنی) شما به دلیل پیری طبیعی، یک بیماری عصبی، افسردگی، اضطراب یا دلایل دیگر است، استفاده شود.
سپس ارائهدهنده مراقبتهای بهداشتی شما میتواند از نتایج معاینه عصبی روانشناختی شما همراه با نتایج سایر آزمایشها مانند اسکن مغز، EEG و آزمایشهای خون استفاده کند تا به تشخیصی برسد که به راهنمایی مراقبتهای بهداشتی شما کمک میکند.
برای تعیین نقاط قوت و ضعف شناختی: در برخی موارد، یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی ممکن است آزمایش هایی را در صورت داشتن یک رویداد یا آسیب عصبی شناخته شده، مانند سکته مغزی یا آسیب مغزی تروماتیک، تجویز کند تا بفهمد کدام عملکردهای شناختی تغییر کرده اند و چقدر تغییر کرده اند. تغییر کرد.
لینک مفید : غلبه بر افسردگی و تکنیک های غلبه بر افسردگی
برای ایجاد یک خط پایه: در برخی موارد، یک معاینه قبل و بعد از درمان پزشکی یا جراحی انجام می شود تا مشخص شود که آیا توانایی های شناختی تحت تأثیر مداخله قرار گرفته است یا خیر.
معاینه مجدد در نقطهای بعد از شروع پایه میتواند نشان دهد که چقدر خوب پس از سکته مغزی یا آسیب مغزی تروماتیک بهبود مییابید و آیا آمادگی بازگشت به کار، از سرگیری رانندگی یا انجام وظایف دیگر را دارید یا خیر.
لینک مفید : افسردگی کودکان و آیا افسردگی سراغ کودکان هم میاید ؟
برای کمک به برنامه ریزی یک درمان یا مداخله دیگر: نتایج آزمایش را می توان برای شناسایی توانایی های شناختی که باید در توانبخشی مورد توجه قرار گیرد در صورت داشتن آسیب مغزی استفاده کرد.
نتایج همچنین به درمانگران کمک می کند تا تعیین کنند کدام نقاط قوت می توانند نقاط ضعف را جبران کنند. ارزیابی میتواند مبنایی برای تصمیمگیری و/یا تعدیل برنامههای مدرسه یا کار فراهم کند و مهارتهایی را که برای شما مهمتر است، تعیین کند.
اگر در گذشته امتحان نداشته باشم، چگونه می توانم بفهمم که توانایی های شناختی من تغییر کرده است؟
لینک مفید : اعتماد به نفس و آشنایی با راز و رمز تقویت اعتماد به نفس
برخی از توانایی های شناختی با وجود بیماری ها یا آسیب های عصبی بسیار پایدار هستند.
این تواناییها اغلب تخمینی از سطح سایر تواناییهای شناختی شما را ارائه میدهند، اگر آسیب یا بیماری رخ نداده باشد. نتایج شما با الگوی نتایج مرتبط با بیماریها یا آسیبهای مختلف مقایسه میشود تا به تعیین اینکه آیا تغییراتی رخ داده است یا خیر.
چه شکایات رایجی ممکن است نشان دهنده نیاز به آزمایش نوروسایکولوژی باشد؟
اگر شما یا یکی از عزیزانتان علائم زیر را نشان دادید، برای ارجاع برای ارزیابی نوروسایکولوژی به متخصص مراقبت های بهداشتی خود مراجعه کنید:
- تغییر در حافظه کوتاه مدت، همان سوال را به طور مکرر می پرسد.
- اغلب موارد را گم می کند، به راحتی گم می شود.
- گیجی.
توجه و تمرکز ضعیف. به نظر نمی رسد گوش کند. در مکالمه گیج می شود.
مشکل زبان در صحبت کردن یا یافتن کلمات مشکل دارد یا نمی تواند بفهمد دیگران چه می گویند.
- نمی تواند چیزها را تشخیص دهد.
- مشکلات بصری – فضایی از جمله مشکل در ترسیم یا استفاده از نقشه.
- قضاوت/تصمیم گیری ضعیف
- تغییر غیرقابل توضیح در شخصیت، افزایش اضطراب یا افسردگی، ایجاد هذیان یا توهم.
- مشکل جدید در درک یا مدیریت صورت حساب ها یا امور مالی.
- نمی تواند افراد آشنا را تشخیص دهد.
معاینه نوروسایکولوژی شامل چه مواردی می شود؟
روانشناس عصبی با شما صحبت خواهد کرد تا هرگونه نگرانی شما و اعضای خانواده تان در مورد عملکرد شناختی (ذهنی) خود را درک کند.
او همچنین سابقه پزشکی و روانشناختی و سوابق تحصیلی شما را بررسی خواهد کرد. اگر یکی از اعضای خانواده با شما به ارزیابی بیاید، روانشناس عصبی ممکن است از شما برای مصاحبه با او نیز اجازه بگیرد.
لینک مفید : پخش تراکت
روانشناس عصبی شما آزمایشاتی را که به شما داده می شود انتخاب خواهد کرد. تست ها توسط یک تکنسین آموزش دیده به نام روان سنجی که زیر نظر روانشناس اعصاب کار می کند انجام می شود و نمره گذاری می شود.
آزمونها معمولاً شامل نوشتن یا کشیدن، حل پازل یا پاسخ دادن به سؤالات و پاسخ دادن به چیزهایی است که در رایانه ارائه میشوند.
اکثر مردم برخی از تست ها را بسیار آسان و برخی دیگر را دشوار می دانند. مهم است که تا آنجا که ممکن است روی همه تست ها سخت کار کنید تا نتایج آموزنده ترین باشند.
لینک مفید : اعتماد به نفس و آموزش اصولی و ناگفته تقویت اعتماد به نفس
همچنین پرسشنامه هایی در مورد علائم خلقی و روانی تکمیل خواهید کرد. والدین کودکانی که برای معاینه عصبی روانشناختی ارجاع میشوند، اغلب پرسشنامههایی را درباره رفتار فرزندشان تکمیل میکنند.
در نهایت، نوروسایکولوژی گزارشی مینویسد که نتایج را خلاصه میکند و شامل توصیههایی برای بهبود شناخت (به عنوان مثال، توجه، حافظه) و احتمالاً ارجاع به سایر متخصصان است.
معاینه نوروسایکولوژی چقدر طول می کشد؟
مدت زمان آزمایش بر اساس ماهیت دلیل معاینه به طور قابل توجهی متفاوت است. بسته به موقعیت، آزمایش می تواند بین یک تا هشت ساعت طول بکشد، اگرچه دو تا چهار ساعت معمولی است.
لینک مفید : بخش غذا
زمان تست بستگی به این دارد که کدام آزمایش باید انجام شود و چقدر سریع می توانید راحت کار کنید. بسته به احساس خود و مدت زمان آزمون مجاز به استراحت خواهید بود.
برای آمادگی برای معاینه عصبی چه باید کرد؟
- یک شب راحت بخوابید.
- سعی کنید صبحانه خوبی بخورید.
تمام داروهای خود را طبق معمول مصرف کنید، مگر اینکه مستقیماً دستور دیگری به شما داده شود.
اگر از عینک، لنز تماسی یا سمعک استفاده میکنید، مطمئن شوید که آنها را همراه خود داشته باشید.
اگر در گذشته آزمایشهای عصبی، روانشناختی یا آکادمیک انجام دادهاید، آن سوابق را با خود بیاورید.
لینک مفید : تهرانی
اگر فرزند شما تحت آزمایش است و ارزیابی فکری، ارزیابی روانی آموزشی، ارزیابی چند عاملی (MFE) یا برنامه آموزش فردی (IEP) را تکمیل کرده است، کپی هایی از نتایج آن ارزیابی ها را بیاورید.
و . . .
این موضوع به صورت کامل و جامع داخل این پی دی اف توضیح داده شده ، لطفا تهیه و با دقت مطالعه کنید !!
برگرفته از : Neuropsychological Testing and Assessment